Mercato

To co każdy kibic lubi...
Orzeu
Kontakt:

Re: Mercato

Post autor: Orzeu »

no ciekawe. Dziwne było zarówno nie wystawianie Santona jak i Shaqiriego. Tym bardziej cała sprawa wygląda kuriozalnie, ponieważ to przecież dzięki manciniemu obaj przyszli do Interu.

Zobaczymy jak się sprawa potoczy, oby Shaq został z Santonem.
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

@ Yascarr :)
25.04.2015

"Sprawa Shaqiriego jest kompletną bzdurą. Xherdan ma nasze pełne zaufanie, to nasz zawodnik. Sprowadziliśmy go w styczniu, bo uważamy, że może mieć z Interem świetlaną przyszłość" - podkreślił włoski szkoleniowiec.

"W trakcie trwania sezonu zdarzają się momenty, że zawodnik gubi formę, ale są inni, którzy godnie go zastępują, to normalne. Nasz zespół wciąż jest dla niego nowy, to też go nieco usprawiedliwia. Inter to dla niego dobre rozwiązanie i jestem przekonany, że w przyszłym sezonie dokona z nami wielkich rzeczy" - zaznaczył Mancini.
;) jestem ciekaw
Kubus

Post autor: Kubus »

Ja też mam nadzieję, że zostanie zarówno Shaqiri i Santon. Nie dopuszczam nawet myśli, że mogłoby być inaczej.

Trzeba jak najszybciej pozbyć się Nagatomo i Dodo bo są całkowicie zbędni. Nie obchodzi mnie czy pozbędziemy się ich drogą transferu czy płatnego zabójcy, w momencie rozpoczęcia rozgrywek ma ich w klubie nie być. Bez sensu wydaje się transfer tego obrońcy z Chievo, skoro jest sprawdzony Santon, Dambrosio i Montoya.

Do wykopania jeszcze dużo szrotu bo jeden Kuzmanović czystki nie czyni, więc do działania! Liczę, że jednak uda sie sprowadzić Mertensa za Guarina bądź Ranocchie.
Bart

Post autor: Bart »

Tez tlumacze sobie, ze zamieszanie w sprawie Shaqiriego i Santona to tylko zaslona dymna i ze w miedzyczasie trwaja dzialania w sprawie Dodo, Nagatomo czy Guarina.

Tylko niestety, bardzo trudno oprzec sie wrazeniu, ze Mancini bardziej ufa Guarinowi niz Shaqiriemu i to na tym drugim chcialby zarobic pieniadze. Oby to bylo tylko wrazenie.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Obi ponoć do Torino za 2,3mln...dziwne, że idzie za więcej niż Kuzmanovic.Cieszę się, że pozbyliśmy się Kuzmy, ale szkoda że za tak śmieszne pieniądze. No cóż, sprzedawać to my akurat nie potrafimy.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Dzyl pisze:Obi ponoć do Torino za 2,3mln...dziwne, że idzie za więcej niż Kuzmanovic.Cieszę się, że pozbyliśmy się Kuzmy, ale szkoda że za tak śmieszne pieniądze. No cóż, sprzedawać to my akurat nie potrafimy.
Akurat jeśli chodzi o Obiego to ja jestem zaskoczony, że znalazł się w ogóle klub, który był gotów wyłożyć na niego jakiekolwiek pieniądze. Koleś ma 24 lata a cały czas nie wiadomo, jaka jest jego nominalna pozycja, on sam chyba tego nawet nie wie.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Kuzmanovic ole!
Obi ole!
Kto następny?
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Z Salahem będzie chyba prawdziwa telenowela:
http://www.seriea.pl/310985-bedzie-wojn ... salah.html
Yascarr

Post autor: Yascarr »

Co stanie się z Shaqirim i Santonem? Czy zostaną sprzedani, czy jednak stoją wysoko w hierarchii?

Przyszli w styczniu, gdyż uważaliśmy, że są nam potrzebni. Wchodzą restrykcje mówiące o 25-osobowej kadrze, a nasza jest szeroka i trzeba będzie coś z tym zrobić. Bardzo chciałbym ich zatrzymać, jednak trzeba brać pod uwagę te limity.
I okazuje się że jednak miałem rację. Shaqiri jest u Manciniego w hierarchii na poziomie Kuzmanovica i Dodo. Ja na to zlewam, bo mnie Szwajcar kompletnie niczym nie przekonuje. Nie wiem natomiast o co chodzi z Santonem... Nie dość że nasz najlepszy boczny obrońca i ogólnie najlepszy obok Mirandy chyba, to do tego wychowanek, który może grać po obu stronach. Niech lepiej pożegnają Kovacica, albo kadrowe gówno w postaci Guarina czy Brozovica i zostawią w spokoju dobrego gracza.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Yascarr pisze:
Nie wiem natomiast o co chodzi z Santonem... Nie dość że nasz najlepszy boczny obrońca i ogólnie najlepszy obok Mirandy chyba, to do tego wychowanek, który może grać po obu stronach. Niech lepiej pożegnają Kovacica, albo kadrowe gówno w postaci Guarina czy Brozovica i zostawią w spokoju dobrego gracza.
jeśli dla ciebie gość przeciętny po obu stronach boiska stoi wyżej w hierarchii od tej trójki,to istnieją 3 możliwości
a) nie masz pojęcia zielonego o piłce kopanej b) jak zwykle marnie prowokujesz c) jesteś debilem

Pozdr.
Yascarr

Post autor: Yascarr »

Ja mam taką prośbę osobistą do Ciebie. Nie odpisuj na moje posty, gdyż nie mam zdrowia ani ochoty na kolejną żenującą dyskusje z Tobą. Zrozumiałem już, że nawet gdyby ktoś napisał że gówno śmierdzi, to ty napiszesz że pięknie pachnie. Zajmij się pouczaniem innych. Pozdrawiam.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Mancio dziwnie się wypowiedział o Shaq i Santonie, mam tylko nadzieję że ich nie sprzedamy bo to by była głupota, sprzedać kogoś po pół roku, i to w dodatku wyróżniających się piłkarzy. Santon nasz najlepszy boczny obrońca, a Shaqiri choć nie grał wiele to zawsze gdy był na boisku ciągnął grę do przodu. Teraz przy odpowiednich partnerach mógłby wystrzelić z formą. Dziwi mnie że bierzemy pod uwagę sprzedaż Shaqiriego i Santona a nie np, Guarina, Nagatomo czy D'Ambrosio ?
25 osoba kadra ma być ? Spoko - Handa, Carizzo, Berni, Santon, D'Ambrosio, Dodo, Montoya, Juan , Ranocchia, Murillo, Miranda, Vidic/Andreolli, Kondogbia, Kovacic, Hernanes, Medel, Brozovic, Guarin, Shaqiri, Icardi, Palacio - 21 zawodników + kupno skrzydłowego, napastnika i jeszcze jednego pomocnika i mamy 24. Jonathan, Campagnaro, Felipe, Kuzma,Obim Botta, Alvarez(?) odeszli, jeszcze pozbyć się Nagatomo, Vidicia/Andreolliego i Schelotto, Pereiry i mamy kadre 24 osobową bez sprzedaży najlepszych zawodników.
Kubus

Post autor: Kubus »

Dzyl pisze: 25 osoba kadra ma być ? Spoko - Handa, Carizzo, Berni, Santon, D'Ambrosio, Dodo, Montoya, Juan , Ranocchia, Murillo, Miranda, Vidic/Andreolli, Kondogbia, Kovacic, Hernanes, Medel, Brozovic, Guarin, Shaqiri, Icardi, Palacio - 21 zawodników + kupno skrzydłowego, napastnika i jeszcze jednego pomocnika i mamy 24. Jonathan, Campagnaro, Felipe, Kuzma,Obim Botta, Alvarez(?) odeszli, jeszcze pozbyć się Nagatomo, Vidicia/Andreolliego i Schelotto, Pereiry i mamy kadre 24 osobową bez sprzedaży najlepszych zawodników.
Zapewne według jakichś przepisów których nie chce mi sie szukać muszą być młodzi tacy jak Federico Dimarco, Donkor czy Gnoukouri.
Czarson

Post autor: Czarson »

Kubuś:) pisze:
Dzyl pisze: 25 osoba kadra ma być ? Spoko - Handa, Carizzo, Berni, Santon, D'Ambrosio, Dodo, Montoya, Juan , Ranocchia, Murillo, Miranda, Vidic/Andreolli, Kondogbia, Kovacic, Hernanes, Medel, Brozovic, Guarin, Shaqiri, Icardi, Palacio - 21 zawodników + kupno skrzydłowego, napastnika i jeszcze jednego pomocnika i mamy 24. Jonathan, Campagnaro, Felipe, Kuzma,Obim Botta, Alvarez(?) odeszli, jeszcze pozbyć się Nagatomo, Vidicia/Andreolliego i Schelotto, Pereiry i mamy kadre 24 osobową bez sprzedaży najlepszych zawodników.
Zapewne według jakichś przepisów których nie chce mi sie szukać muszą być młodzi tacy jak Federico Dimarco, Donkor czy Gnoukouri.
w kadrze musi byc zgloszonych 4 graczy ze statusen wychowanka oraz 4 wyszkolonych na wloskich boiskach
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

Dzyl pisze:Mancio dziwnie się wypowiedział o Shaq i Santonie, mam tylko nadzieję że ich nie sprzedamy bo to by była głupota, sprzedać kogoś po pół roku, i to w dodatku wyróżniających się piłkarzy. Santon nasz najlepszy boczny obrońca, a Shaqiri choć nie grał wiele to zawsze gdy był na boisku ciągnął grę do przodu. Teraz przy odpowiednich partnerach mógłby wystrzelić z formą. Dziwi mnie że bierzemy pod uwagę sprzedaż Shaqiriego i Santona a nie np, Guarina, Nagatomo czy D'Ambrosio ?
25 osoba kadra ma być ? Spoko - Handa, Carizzo, Berni, Santon, D'Ambrosio, Dodo, Montoya, Juan , Ranocchia, Murillo, Miranda, Vidic/Andreolli, Kondogbia, Kovacic, Hernanes, Medel, Brozovic, Guarin, Shaqiri, Icardi, Palacio - 21 zawodników + kupno skrzydłowego, napastnika i jeszcze jednego pomocnika i mamy 24. Jonathan, Campagnaro, Felipe, Kuzma,Obim Botta, Alvarez(?) odeszli, jeszcze pozbyć się Nagatomo, Vidicia/Andreolliego i Schelotto, Pereiry i mamy kadre 24 osobową bez sprzedaży najlepszych zawodników.
Masz rację. Od siebie dodam jeszcze, że dla mnie Shaqiri przyzwoity joker, ale jakoś w pierwszym składzie mnie nie przekonuje. Mimo to sprzedaż byłaby błędem. Tak samo jak sprzedaż Guarina za 7-8mln - też mnie czasem irytuje na boisku, ale liczby ma przyzwoite.

Na chwilę obecną jestem pozytywnie zaskoczony naszymi transferami, Icardi zostaje i to jest świetna informacja. Dziwi mnie, że Juve kupiło Dybale za tak kosmiczne pieniądze - myślę, że gdyby zaoferowali Interowi 40mln za Mauro....

A Icardi IMO o klasę lepszy od Dybali.

Newralgiczne punkty wzmocnione, dokupić Salaha oraz kogoś do napadu i będzie zacnie.

Transfery z - no cóż - dziwne, że ktoś zechciał w ogóle zapłacić za obiego czy kuzme...

Skąd my w zasadzie mamy ten cały hajs?
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

fmlyhm pisze:
Dzyl pisze:Mancio dziwnie się wypowiedział o Shaq i Santonie, mam tylko nadzieję że ich nie sprzedamy bo to by była głupota, sprzedać kogoś po pół roku, i to w dodatku wyróżniających się piłkarzy. Santon nasz najlepszy boczny obrońca, a Shaqiri choć nie grał wiele to zawsze gdy był na boisku ciągnął grę do przodu. Teraz przy odpowiednich partnerach mógłby wystrzelić z formą. Dziwi mnie że bierzemy pod uwagę sprzedaż Shaqiriego i Santona a nie np, Guarina, Nagatomo czy D'Ambrosio ?
Masz rację. Od siebie dodam jeszcze, że dla mnie Shaqiri przyzwoity joker, ale jakoś w pierwszym składzie mnie nie przekonuje. Mimo to sprzedaż byłaby błędem. Tak samo jak sprzedaż Guarina za 7-8mln - też mnie czasem irytuje na boisku, ale liczby ma przyzwoite.

Na chwilę obecną jestem pozytywnie zaskoczony naszymi transferami, Icardi zostaje i to jest świetna informacja. Dziwi mnie, że Juve kupiło Dybale za tak kosmiczne pieniądze - myślę, że gdyby zaoferowali Interowi 40mln za Mauro....

Newralgiczne punkty wzmocnione, dokupić Salaha oraz kogoś do napadu i będzie zacnie.

Transfery z - no cóż - dziwne, że ktoś zechciał w ogóle zapłacić za obiego czy kuzme...

Weźmy pod uwagę, że większość transferów robimy na raty albo z opcją/obowiązkiem wykupu po roku, dwóch latach. Dzięki temu możemy "wydawać" tyle kasy. Mi osobiście się to nie do końca podoba, bo jak drużyna nie zaskoczy to za rok, dwa trzeba będzie pozbywać się dwóch solidnych graczy aby spłacić teraz zakontraktowanych graczy. Poza tym, teraz podobno nas nie obowiązuje FFP, więc może lepiej byłoby na finansowym minusie zakończyć ten sezon a nie kolejne, gdzie wrócą ograniczenia.
Bodzek

Post autor: Bodzek »

eKubaL pisze:
fmlyhm pisze:

Weźmy pod uwagę, że większość transferów robimy na raty albo z opcją/obowiązkiem wykupu po roku, dwóch latach. Dzięki temu możemy "wydawać" tyle kasy. Mi osobiście się to nie do końca podoba, bo jak drużyna nie zaskoczy to za rok, dwa trzeba będzie pozbywać się dwóch solidnych graczy aby spłacić teraz zakontraktowanych graczy. Poza tym, teraz podobno nas nie obowiązuje FFP, więc może lepiej byłoby na finansowym minusie zakończyć ten sezon a nie kolejne, gdzie wrócą ograniczenia.
Ale to od drugiej strony działa. Dzięki temu, że te transfery są rozłożone na "raty" i z odroczonym terminem płatności są w ogóle możliwe do przeprowadzenia.
webo123

Post autor: webo123 »

a drugie pytanie:

SKĄD W OGÓLE MAMY TEN SZROT???
Raffal

Post autor: Raffal »

Przebiegły plan Branci który pozwolil teraz dzieki sprzedaniu szrotu na zakupy ;)

Gdyby nie ten szrot nie byłoby wpływów....przebiegły plan - niestety Thohir sie na nim nie poznał i go zwolnił :D

PS. Jeżeli Podolski sie nie sprawdził a
Shaqiri i Santon teraz odejdą to poprzednie okienko nalezy uznać za udane czy znowu stracone ?
Czy Ausilio wykonał dobre transfery czy sie pomylił ?
miniu86

O co obecnie walczy Fiorentina? Chcą zmusić Salaha do podpisania kontraktu czy wyciągnąć od niego odszkodowanie? Trochę się już pogubiłem w tej telenoweli.
Czarson

Post autor: Czarson »

Raffal pisze:Przebiegły plan Branci który pozwolil teraz dzieki sprzedaniu szrotu na zakupy ;)

Gdyby nie ten szrot nie byłoby wpływów....przebiegły plan - niestety Thohir sie na nim nie poznał i go zwolnił :D

PS. Jeżeli Podolski sie nie sprawdził a
Shaqiri i Santon teraz odejdą to poprzednie okienko nalezy uznać za udane czy znowu stracone ?
Czy Ausilio wykonał dobre transfery czy sie pomylił ?
Albanczyk kosztowal 15mln mamy dostac 17. Santon przyszedl za 4mln Watford rzuca na stol 7, wiec mimo wszystko na plus wyjdziemy. Podolski to wpadka, ktora sie moze przytrafic.
Masterus88

Post autor: Masterus88 »

miniu86 pisze:O co obecnie walczy Fiorentina? Chcą zmusić Salaha do podpisania kontraktu czy wyciągnąć od niego odszkodowanie? Trochę się już pogubiłem w tej telenoweli.
Wypożyczyli Salaha z Chelsea na rok z możliwością przedłużenia o kolejny sezon, ze strony klubu. Gracz musiał się zgodzić na to rozwiązanie przy podpisywaniu dokumentów, więc moim zdaniem Viola bardzo słusznie dochodzi swoich praw. Egipcjanin nic nowego nie musiał podpisywać bo zgodził się na to rozwiązanie już przy pierwszej umowie.

Szkoda Szakiry, wszyscy witali go jak zbawiciela, a teraz są gotowi się go pozbyć. Jak dla mnie takie rozwiązanie było by żenadą dla całego klubu. Pół roku temu niby Mancio do niego dzwonił by go przekonać, jak to nie będzie ważny w projekcie, a teraz co ? Jak dla mnie mimo przyjścia Kondo i Mirandy, wszystko jest trochę chaotyczne.
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Też mam takie odczucie. Szakir nie pokazał jeszcze wszystkiego a tu taka niespodzianka dla niego z tym wyjazdem do BL. Widać że chłopak jest ambitny i chce coś udowodnić w tym Mediolanie. Trzymam za niego kciuki i mam nadzieje że zostanie.
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

Być może bardziej chodzi o kasę i o to ile możemy dostać za poszczególnych piłkarzy. Mancini woli poświęcić Shaqa i Santona zamiast np. Kove? Też wolałbym żeby obaj zostali, ale cholera wie jak to się skończy. Trzeba czekać na rozwiązanie tej sprawy. Tymczasem mówi się sporo o Suarezie - kolejny pomocnik. Do obrony przyjdzie pewnie jeszcze ten Zukanovic. No i czekamy na napastnika/skrzydłowego. Wydaje się, że Perisic to "najłatwiejsza" opcja, ale z racji skomplikowanej sytuacji Salaha, nasi czekają.
miniu86

Tyle, że gdybym mógł wybierać, nawet nie zastanawiałbym się na Perisiciem tylko brałbym Salaha. Zaznaczam, że mogę się nie znać.
yoda79

Post autor: yoda79 »

Ustalmy jedno - Perisic to piłkarz prowincjonalny.
Nie chcę tego pachołka, jak i ciapatego kmiota Salaha. Brać Mertena, a potem się pomyśli.
groch

Post autor: groch »

Powiedzmy sobie szczerze,
Salah, Jojo, Perisic czy nawet Mertens są klasę gorsi niż Shaqiri. Ja wiem, że może pół roku Shaqiri nie miał u Nas fantastycznej formy, ale pamiętajmy że grał na pozycji dla siebie niewygodnej. Jestem przekonany, że jeśli zostanie będzie czołowym piłkarzem naszego zespołu. Sprzedając go zachowany się jak debile.
1. Bayern oddał nam go taniej z szacunku dla Nas i dla samego piłkarza a my weźmiemy za niego więcej?!
2. Jeśli to prawda, ze Mancini chce się pozbyć Shaqiriego, Santona to chyba zapomnial, że wymieniając cała 11 nie zrobi nic dobrego.
3. Shaqiri to piłkarz młody, znany i myślę że nawet przy dobrym sezonie (nie fenomenalnym a dobrym) przy jego medialnosci cena poszybuje w okolice 30 mln. Mam nadzieję że te głupie newsy nie są prawdziwe. Swoją droga jeszcze 4 miesiące temu Mancini zapewniał że Shaq będzie czolowa osoba w naszej drużynie. Co musiało się stać żeby aż tak zmienił zdanie?
Nen

Post autor: Nen »

groch pisze:Powiedzmy sobie szczerze,
Salah, Jojo, Perisic czy nawet Mertens są klasę gorsi niż Shaqiri.
Trochę się rozpędziłeś. Shaqiriego za Mertensa oddałbym bez zastanowienia. Wiem, że na stronie panuje Shaqomania, która przypomina mi niegdysiejszą Quaresmomanię. Obaj jechali/jadą na fejmie z poprzedniego klubu i kompilacjach i o ile RQ77 przychodził jako najlepszy piłkarz ligi portugalskiej, tak Shaqiri w Bayernie odgrywał drugoplanową rolę. Wielu chce zwalniać Manciniego, bo "nie lubi Shaqa". Albo ufamy Roberto, albo nie.
Odet

Post autor: Odet »

yoda79 pisze:Ustalmy jedno - Perisic to piłkarz prowincjonalny.
Nie chcę tego pachołka, jak i ciapatego kmiota Salaha. Brać Mertena, a potem się pomyśli.
jestem tego samego zdania.
groch pisze:Ja wiem, że może pół roku Shaqiri nie miał u Nas fantastycznej formy

on w ogóle nie miał u nas formy...

Pozdr.
sampam

Post autor: sampam »

Czyzby na skutek przyplywu gotowki w glowie Manciniego zaswitala nowa idea? Oby, oby. Facet musi sie mocno starac, bo od dawien dawna nikt w Interze nie mial takiego komfortu jak on sam. Swoja droga to nie wiem na czym polega ten szczegolny szacunek jakim nas obdarzyl Bayern, sprzedajac swojego rezerwowego za niezla sumke. No chyba, ze bezrefleksyjnie wierzymy plotkom, ze chcieli go inni, a Xerdan wybral nasz "projekt". Nawet jesli tak bylo to facet musi zaczac grac na miare swojego, ponoc wielkiego, talentu.
Mertensa z checia bym u nas zobaczyl, ale mysle ze ten transfer jest niemozliwy.
ODPOWIEDZ