Mercato

To co każdy kibic lubi...
Imrahil
Kontakt:

Re: Mercato

Post autor: Imrahil »

Coś tam ponoć miętus sapał że grzeje ławkę. Co do realnych wzmocnień, żeby pozyskać trzeba najpierw oddać. Na wylocie Ranocchia, Dodo, Guarin, Vidić, Montoya i chyba Santon. Nie wiadomo jak się skończy konflikt na linii Jovetić - Mancini. Patrząc na kartki wstecz, to Jojo raczej wraca do City a za jego miejsce Eder.
Lopez

Post autor: Lopez »

Mam nadzieje,że w końcu dojdą do skutku transfery Guarina i Rano,żebyśmy mogli w końcu kupić nowych zawodników zanim nas konkurencja uprzedzi.Dla mnie najważniejszy jest zakup rozgrywającego i ewentualnie jeszcze jednego zawodnika mogącego coś wykreować.(Tzn dubler,który w razie kontuzji "głównego" rozgrywającego będzie w stanie go zastąpić).

Jeśli chodzi o rzekomy konflikt na linii Mancini- Jojo,przypominam,że w podobnej sytuacji był Adem,ale gość zacisnął zęby wziął się do roboty i gość dalej u Nas gra. Manio chyba zdaje sobie sprawe jakie konsekwencje miałaby utrata tej klasy zawodnika.

Lavezzi do Nas tradycyjnie nie przyjdzie.Mam wrażenie,że on i jego menago traktują Inter jako sposób na podbicie innych ofert i przyspieszenie negocjacji z innymi klubami.
Odet

Post autor: Odet »

1. Ja tam nie wierzę w te plotki o JoJo.

2. Uważam, że zima to nie pora na większe czy mniejsze rewolucję. Latem taka nastąpiła, więc lepiej ogrywać tych co dołączyli latem. Dlatego nie chcę transferów do klubu, chyba że... odejdzie ktoś z naszych środkowych pomocników (pisze się o Guarinie, wcześniej o Brozovicu). Wtedy powinien ktoś do nas dołączyć, ale na Boga ktoś kto zna tą ligę i nie będzie potrzebował czasu na ogranie (patrz Dżefrej), ma na myśli Biglie, w ostateczności Soriano. Wszystko zależy też od ceny.
Latem bardzo chciałem Vazqueza, teraz (o ile taki transfer jest w ogóle możliwy), gdy już wiemy, że Mancio gra 2 schodzącymi do środka skrzydłami, wydaje się on niepotrzebny.

3. Nie gramy w pucharach, dlatego jestem za transferami z klubu.

Pozdr.

Przydałoby się podsumowanie letnich transferów.
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Najpierw wszystkie oferty odrzucał Nagatomo, teraz święty Ranokja honorem się obnosi i odejść nie chce, wszystko odrzuca. Dodo tak samo. Kuwa co to ma być? Klub Cię nie chce, inny zespół składa ofertę to chyba logiczne, że jesteś won. Ale nie w Interze, Ranokja myśli, że za bycie w kadrze Interu pojedzie na Euro, Dodo sobie myśli, że zacznie grać w pierwszym składzie. CO TO JEE? Jedynie Vidić może się zachować jak człowiek i rozwiązać kontrakt, po czym wróci sobie do Utd.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Spokojnie z tym Vidicem, nie zapeszajmy.
Inter powinien być traktowany ulgowo tzn powinno nam przysługiwać prawo sprzedaży zawodników przez cały rok bo tak ciężko nam to zawsze idzie, że miesiąc to za mało.
darren1

Post autor: darren1 »

Tak to jest jak się kupuje półśrodki.
miniu86

Najbardziej denerwuje, że Kondogbia, Jovetic czy Perisic - czyli zawodnicy, którzy mieli zdecydowanie zmienić oblicze gry - są największym rozczarowaniem tego sezonu. Kuriozalna sprawa, że w każdej akcji ofensywnej Interu z nadzieją w oczach szukam na boisku Ljajica, który to przyszedł za pięć dwunasta...
Adriano_forever

Dobra, mamy 18 stycznia i nie zapowiada się, żebyśmy kogoś sprowadzili w tym okienku. Chyba, że jakiś wypaleniec na siłę w ostatnich godzinach ostatniego dnia mercato...
Kondzik

Post autor: Kondzik »

Czekają az odejdzie Ranokja i Guarin. Ale szalu nie bedzie niestety...i ciezka walka o 3 miejsce
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Adriano_forever pisze:Dobra, mamy 18 stycznia i nie zapowiada się, żebyśmy kogoś sprowadzili w tym okienku. Chyba, że jakiś wypaleniec na siłę w ostatnich godzinach ostatniego dnia mercato...
dlaczego nie zapowiada się? Ten napastnik, którego wypożyczymy do Bolonii jest blisko nieprawdaż? Calleri?

Stawiam do tego, że sprowadzimy jeśli nie dwóch to kogoś z dwójki Soriano - Eder. W zamian za to odejdzie pewnie Guarin i Ranocchia.

MAm nadzieję, że odpuszczą sobie LAvezziego.
Adriano_forever

Orzeu pisze:
Adriano_forever pisze:Dobra, mamy 18 stycznia i nie zapowiada się, żebyśmy kogoś sprowadzili w tym okienku. Chyba, że jakiś wypaleniec na siłę w ostatnich godzinach ostatniego dnia mercato...
dlaczego nie zapowiada się? Ten napastnik, którego wypożyczymy do Bolonii jest blisko nieprawdaż? Calleri?

Stawiam do tego, że sprowadzimy jeśli nie dwóch to kogoś z dwójki Soriano - Eder. W zamian za to odejdzie pewnie Guarin i Ranocchia.

MAm nadzieję, że odpuszczą sobie LAvezziego.
A dlatego, że Calleri jest od 4 stycznia blisko i jakoś jednak daleko bo temat ucichł. Z tego powodu coraz więcej klubów o niego zaczyna pytać bo Inter długo już zwleka. Np. Sao Paulo.
miniu86

To w sumie nawet zabawne, że całe okienko zajmujemy się transferem do Bolonii.
Kondzik

Transferem do Bolonii po którym my mamy pierwszeństwo.lepiej niech po gra 6 miechow w seria a i zapozna ligi niz zostanie w Argentynie.
mAlEc7

Post autor: mAlEc7 »

Z Callerim już mamy lipe, bo jego ojciec powiedział, że przejdzie gdzie indziej, bo Inter zbyt długo zwlekał itd...ja liczę na to, że odejdzie Guarin, Ranocchia i Dodo, a kupią Soriano i Edera. Najważniejsze, że Vidic'a mamy już z głowy :D Marzenie na lato z Włoch to Berardi, Vrsalijko...
Wannabe

Post autor: Wannabe »

Czy ktoś tutaj w ogóle słyszał o tym Callerim zanim pojawiły się plotki, że ma do nas trafić? Co to za zawodnik? Może jestem jakimś futbolowym ignorantem, ale osobiście przed tą sagą nie miałem pojęcia o jego istnieniu. I te 14 mln...
Orzeu
Kontakt:

Wannabe pisze:Czy ktoś tutaj w ogóle słyszał o tym Callerim zanim pojawiły się plotki, że ma do nas trafić? Co to za zawodnik? Może jestem jakimś futbolowym ignorantem, ale osobiście przed tą sagą nie miałem pojęcia o jego istnieniu. I te 14 mln...
+1

gościu jakoś nie strzela seryjnie w tej Argentynie, możliwe że by odpalił, ale płakać nie ma co chyba po nim.
Adriano_forever

Ci co grają w gry piłkarskie na pewno o nim słyszeli :D

Orzeu nie strzela seryjnie? Gra na skrzydle i na 28 występów w lidze 10 bramek 7 asyst a na środku ataku gra tam przecież kosmita Tevez.
Kondzik

Dokladnie Damian nic dodać nic ująć. Ja sadze ze będziemy żałować ale obym sie mylił
Orzeu
Kontakt:

Adriano_forever pisze:Ci co grają w gry piłkarskie na pewno o nim słyszeli :D

Orzeu nie strzela seryjnie? Gra na skrzydle i na 28 występów w lidze 10 bramek 7 asyst a na środku ataku gra tam przecież kosmita Tevez.
no tak ale tylko w tym sezonie, w poprzednich statystyki miał dużo gorsze. Cerci też wymiatał 1 sezon i to w Serie A... a gdzie jest teraz kazdy widzi. Ruben Botta też z podobnymi statystykami do nas przychodził (10 bramek w lidze arg + 5 czy 6 asyst), a jak bardzo zawojował Serie A każdy widzi. Nie wiem czy aktualnie nie powinniśmy funduszy skupić bardziej na kimś kto realnie na chwilę obecną nie podniesie poziomu zespołu.
mAlEc7

Orzeu ma racje jeśli chodzi o sprowadzanie sprawdzonych już graczy, którzy z miejsca powinni podnieść nasz poziom, aczkolwiek wydaje mi się, że lepszym ruchem mimo wszystko byłoby nie przedłużanie umowy z Palacio, a w jego miejsce zakupienie Calleriego, mimo iż zdecydowanie farta do transferów z ligi argentyńskiej nie mamy :P
Adriano_forever

Czy ja wiem, sprawdzonymi zawodnikami mieli być Palacio i Shaqiri którzy formalnie byli piłkarzami z topu. Także nie wiem kto ma być tym sprawdzonym grajkiem w takim razie.
Wannabe

Post autor: Wannabe »

Adriano_forever pisze:Czy ja wiem, sprawdzonymi zawodnikami mieli być Palacio i Shaqiri którzy formalnie byli piłkarzami z topu. Także nie wiem kto ma być tym sprawdzonym grajkiem w takim razie.
Akurat Palacjusz dał nam całkiem sporo przez swoje pierwsze dwa sezony, na pewno więcej niż się od niego oczekiwało :cool:
Adriano_forever

Matko bosko przepraszam, chodziło mi o Podolskiego... Przepraszam jeszcze raz :D
mAlEc7

haha grunt, że się poprawiłeś, bo Podolski faktycznie był totalnym niewypałem :D jeśli chodzi o Shaqiriego to ja osobiście żałuje, że już po pół roku się go pozbyliśmy, bo wolałbym jego jak Perisicia :/ Według mnie powinniśmy się skupić teraz na graczach z naszej ligi, bo jest i kilku, którzy mogliby być dobrymi wzmocnieniami jak Soriano, Berardi, Vrsalijko czy Eder i wszyscy według mnie są w naszym zasięgu może poza Berardim, za którego pewnie trzeba wyłożyć sporą gotówkę
miniu86

A więc żegnamy Guarina:

Obrazek
miniu86

Tak więc transfer Edera wydaje się pewny. Mnie ciekawi czy dorzucą do tego Soriano lub Banege czy też na tym się skończy.

Eder jest, jakby nie patrzeć, wyróżniającym się zawodnikiem w Serie A. Mógłby grać z Icardim w systemie z 2 napastników, ale i też bardziej z boku jak to robi w Genui.
Nie wiem tylko na ile jest to w stanie poprawić naszą moc w ataku jeśli nie wzmocnimy drugiej linii.
Don_Balon

Post autor: Don_Balon »

Eder ... bardzo dobry ziomek, na realiach Serie A jeden z lepszych. Jednak czy my aż tak potrzebujemy kolejnej „11” ? Mamy już Jojo i Ljaicia, teraz doskoczy do nas kolejny tego samego typu gracz. Nie będę tu kombinował, że „Eder może grać na 10 / skrzydle” - Eder jest środkowym napastnikiem i tam spisuje się najlepiej. Pytanie, co to oznacza dla naszej taktyki?

Na początku sezonu mieliśmy świetnie złożony zespół pod 4-3-1-2. W taki ustawieniu mieliśmy naprawdę ciekawą koncepcję i początkowo dawaliśmy radę. Zmiana na 4-3-3 trochę nas odsłoniła, a przede wszystkich podkreśliła brak skrzydeł.
Perisić nie przekonuje (a to chyba zwłaszcza dla niego zrobiono tą zmianę),
Biabiany to jednak nie ktoś kto może odmienić naszą grę (stara się, fajnie, no ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy).
Jojo nie przekonuje – gra chaotycznie, pod siebie i chimerycznie (czasem błyśnie) i mega przewidywalnie (tylko proste zejście do środka). Grając w środku traci masę piłek, a na skrzydle odcina się od gry.
Ljajic – go lubię, jest kotem. Bardzo podobał mi się na 10, bo na skrzydle jest stłamszony. Brak mu jednak ludzi do gry, a przede wszystkim nikt poza Icardim nie gra „na jego falach” - bardzo często dostaje piłki za późno, nie do nogi itp.
Icardi – tu padają gromy, jednak prawda jest taka, że to nasz jedyny kanonier. Strzela z pół okazji, no a że tych okazji nie ma za wiele … cóż wszyscy na tym tracą.

Mimo ich tragicznych bilansów uważam, że choroba nie jest w obronie, czy ataku – a w pomocy. To tu mamy solidnego Medela, „króla asyst” Melo i bezbarwnych Brozo i Kondo. 3 pozycje, 4 graczy, nie wiem jak Mancio wyobraża sobie grę przez najbliższe pól roku... Przydaliby się ktoś jak … Guarin w formie. Ktoś kto pociągnie grę do przodu, zrobi różnice, ale także ktoś w stylu starego Cuchu, czy Motty – dyrektorów, kontrolujących tempo gry, sposób rozprowadzania jej po boisku.

Poza tym … fajnie, że Piere czyści – tyle szrotu co poleciało to coś naprawdę extra! Tak robić dalej, a po wyczyszczeniu szrotu wymieniać miernoty.
A tak poza tym uważam, że Yuto należy wypier.!
Damiano

Post autor: Damiano »

Mam nadzieje , ze w tym okienku wypozyczymy Gnoukuriego bo chlop ma potencjal i nie moze kolejne ppol roku siedziec na'lawce
yoda79

Post autor: yoda79 »

Ustalmy jedno - Indor to prezydent prowincjonalny, bez rozmachu, kunktator. Owszem pozbędziemy się szrotu (wow), ale jak facet nie zmieni podejścia (ffp prawie wszyscy traktują tak, jak przeciwnicy traktują Nagatomo na boisku) to nic z tego wielkiego nie będzie, ot taka drużynka na górną połówkę tabeli, od czasu do czasu walcząca o LM.
Nie mam czasu ostatnio zbyt dokładnie śledzić mercato, ale mając realne szanse (tak, realne) na 3 miejsce nie wzmocnić drużyny? Nie tędy droga Indorze z Indonezji.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Damiano pisze:Mam nadzieje , ze w tym okienku wypozyczymy Gnoukuriego bo chlop ma potencjal i nie moze kolejne ppol roku siedziec na'lawce
Moim zdaniem powinien zostać skoro sprzedaliśmy Guarina i nie sprowadzimy żadnego pomocnika. Mam nadzieję, że Gnou dostanie więcej szans.
ODPOWIEDZ