Mercato
-
- Kontakt:
Re: Mercato
Tylko ze Arsenał w przeciwieństwie do nas ma gigantyczne przychody od sponsorów i telewizji, wiec pomysł thohira byc isc ta droga jest śmieszny
-
Zdaje sobie sprawe z dysproporcji, ale nie mozna o nim powiedziec, ze jest biedakiem. Nie chodzi mi o transfery na poziomie 50-70 mln, ale przemyslane zakupy graczy o wartosci 25-30 mln euro na ktore go stac co pokazal dobitnie transfer Kongdogbi, czy starania o Yaye, ktory zapewne nie ma niskiej tygodnowki. Kazdy laik wie, ze na klubie pilkarskim jest cholernie ciezko zarobic, a juz na pewno nie w pierwszych latach inwestycji. Nie posadzam Azjaty o az tak wielka naiwnosc. Myslisz, ze bral na siebie ciezar utrzymania klubu - jednego z najbardziej topowych - liczac na to,ze jego bilans finansowych zyskow i strat bedzie korzystny? Jak sie pieknie traci kolejne miliony z konta pokazuje zreszta historia Morattiego, tylko ze ta historia skonczyla sie happy endem - w koncu dopial celu (2010).Michellaga pisze: Porównywanie Thohira do właścicieli PSG i City jest co najmniej nie na miejscu. Tamci obaj banowie mają miliardy na koncie, a Thohir kupił Inter na kredyt a jego majątek wyceniany na jakies 400 mln euro. Nie porównania finansowego. Erick od początku mówił że bedzie chciał iść droga podobną do Arsenalu niż do City. Denerwują mnie takie nieprzemyślane wypowiedzi jak twoja. Tylko daj daj daj a Erick nie ma kiesy bez dna.
Co do Arsenalu. Po pierwsze - oni juz tez kupuja za grube miliony, a po drugie maja jeden z najlepszych scoutingów w Europie. My jeden z najgorszych więc, jak piszesz "nie ma porównania". Moim zdaniem tylko pieniądze są w stanie przyciągnąc do nas dobrych zawodników i to jest najkrotsza droga do osiagniecia sukcesow, pomni doswiadczen z 2010 roku.
-
Dennis Praet wkrótce może zasilić szeregi VfL Wolfsburg. ZA 10 MLN. A u nas nadal wpatrzeni tylko w Perisicia którego cena to sztywne 20 mln.
-
Nie sobota, nie niedziela, nie poniedziałek. Tym razem wtorek ma być dniem, w którym dopięty zostanie transfer Perisica. Wg mnie nie będzie, ale media dalej swoje.
-
Zastanawiam się, czy rozmowy z Lavezzim i Lamelą są tylko zaognieniem akcji z Perisiciem, czy realnie rozważają dane transfery. Wolę daną parkę niż chorwackiego kota w worku ze złota...
Dziś w mediach:
Mancio dostanie 2 z czwórki Lavezzi, Lamela, Perisić i Borini.
Negocjujemy sprzedaż JJ do Romą – ale określono szanse na znikome
Balotelli w Milanie, Cuadrado w Juve,
Taider do Bologny, Schelotto do AEK, DD do Marsilli.
Nie wiadomo co z lewą obroną, czy zostaje JJ, czy ktoś zestawu Siqueira, Talles, Ghoulam, Criscito.
Był temat Bruno Peres, ale się zmył.
Dziś może być dzień mega powrotów w Calcio: Cuadrado w Juve, Balotelli w Milanie, Lavezzi i Lamela w Interze. Gwiazdeczki wracają z nieudanych podróży po Anglii, można powiedzieć, że to trochę słabo rzutuje na poziom Serie A, ale cieszę się z nowych perełek w lidze.
Powtórzę po raz setny, to będzie bardzo ciekawy sezon!
Dziś w mediach:
Mancio dostanie 2 z czwórki Lavezzi, Lamela, Perisić i Borini.
Negocjujemy sprzedaż JJ do Romą – ale określono szanse na znikome
Balotelli w Milanie, Cuadrado w Juve,
Taider do Bologny, Schelotto do AEK, DD do Marsilli.
Nie wiadomo co z lewą obroną, czy zostaje JJ, czy ktoś zestawu Siqueira, Talles, Ghoulam, Criscito.
Był temat Bruno Peres, ale się zmył.
Dziś może być dzień mega powrotów w Calcio: Cuadrado w Juve, Balotelli w Milanie, Lavezzi i Lamela w Interze. Gwiazdeczki wracają z nieudanych podróży po Anglii, można powiedzieć, że to trochę słabo rzutuje na poziom Serie A, ale cieszę się z nowych perełek w lidze.
Powtórzę po raz setny, to będzie bardzo ciekawy sezon!
-
Zdecydowanie popieram, Lavezzi to klasa sama w sobie choc mocno przykurzona. Zastanawia mnie jedno. Jesli odpukac zakontraktujemy tylko Perisica, to jaki system gry widzi Macini? Z jednym skrzydlowym grac sie przeciez nie da, a napastnik z Chorwata zaden. I do tego ta cena z kosmosu.Don Balon pisze:Zastanawiam się, czy rozmowy z Lavezzim i Lamelą są tylko zaognieniem akcji z Perisiciem, czy realnie rozważają dane transfery. Wolę daną parkę niż chorwackiego kota w worku ze złota...
-
Zdecydowane TAK dla Lameli i Lavezziego. Potrzeba nam ofensywnego pomocnika i ktoś taki jak Lamela by się przydał. W dodatku gdy pozyskamy ową dwójkę to będziemy mogli przejść na 4-3-3 i atak Jovetic-Icardi-Lavezzi/Lamela wyglądałby imponująco. Do tego w zanadrzu Palacio i Biabiany.
-
Sprowadzenia dwóch z trójki Lamela/Lavezzi/Perisic + ściągnięcie dobrego piłkarza na LO byłoby pięknym zakończeniem mercato!
Równocześnie marzy się odejście balastu w postaci: Dodo, Schelotto, Taidera, Nagatomo oraz uzyskanie jakiejś kasy za DD i Rano ...
Równocześnie marzy się odejście balastu w postaci: Dodo, Schelotto, Taidera, Nagatomo oraz uzyskanie jakiejś kasy za DD i Rano ...
-
- Kontakt:
Milan to dopiero ma ciekawą politykę transferową - właśnie ściągają Balotelliego. Transfer zupełnie nielogiczny, obarczony ogromnym ryzykiem niewypału, a do tego przychodzi do Milanu jako... dziewiąty napastnik...
Dla porównania, pomocników mają siedmiu, przy czym sporo mówi się jeszcze o odejściu Montolivo do Juve.
Wygląda na to, że Lamela staje się całkiem realną opcją, bo Wolfsburg zdaje się finalizować transfer De Bruyne do City i mało prawdopodobne, że na koniec okienka pozbędą się jeszcze kogoś z pierwszej jedenastki.
Dla porównania, pomocników mają siedmiu, przy czym sporo mówi się jeszcze o odejściu Montolivo do Juve.
Wygląda na to, że Lamela staje się całkiem realną opcją, bo Wolfsburg zdaje się finalizować transfer De Bruyne do City i mało prawdopodobne, że na koniec okienka pozbędą się jeszcze kogoś z pierwszej jedenastki.
-
- Kontakt:
Jojo nie może grać na skrzydle, zrozumcie.
-
- Kontakt:
Przyjście Lameli byłoby dla mnie dobrym odkupieniem win za Kovacić i Shaqirego nie mniej jednak niezbyt wierzę w ten transfer, jak już ktoś napisał, to bardziej zagrywka pod Wolfsburg, która mówi: "Patrzcie, patrzcie, postraszymy Was trochę Lamelą. Obniżcie wymagania to weźmiemy waszego Perisicia", co jest oczywiście głupotą, bo to raczej Perisić powinien być ewentualnym straszakiem na Tottenham i alternatywą, a nie odwrotnie. Mam jednak nadzieję, że mocno się mylę 
Milan biorąc Balotellego zrobił z siebie pośmiewisko. Nie wiem jaki jest cel zakontraktowania piłkarza, który zamiast ilorazu ma iloczyn inteligencji. Tym bardziej, że nie tak dawno temu Berlusconi mówił, ze rezygnują z tzw. "niegrzecznych chłopaków", bo w Milanie tacy niepotrzebni. Mamy sierpień i nadworny klaun europejskich boisk znów wraca do Włoch.

Milan biorąc Balotellego zrobił z siebie pośmiewisko. Nie wiem jaki jest cel zakontraktowania piłkarza, który zamiast ilorazu ma iloczyn inteligencji. Tym bardziej, że nie tak dawno temu Berlusconi mówił, ze rezygnują z tzw. "niegrzecznych chłopaków", bo w Milanie tacy niepotrzebni. Mamy sierpień i nadworny klaun europejskich boisk znów wraca do Włoch.
-
Dzieje się to co pisałem w zeszłym tygodniu. Pisałem wtedy, że Wolfsburg pogrywa sobie z nami na czas bo nie wiedzą czy odejdzie de Bruyne.
Dzisiaj pojawiły się pierwsze donosy, że w razie odejścia Belga, Niemcy nie będą skłonni oddawać kolejnego zawodnika z pierwszego składu.
Skupić się na Lameli czy Lavezzim i olać tych klaunów.
Dzisiaj pojawiły się pierwsze donosy, że w razie odejścia Belga, Niemcy nie będą skłonni oddawać kolejnego zawodnika z pierwszego składu.
Skupić się na Lameli czy Lavezzim i olać tych klaunów.
-
- Kontakt:
Poza tym Wolfsburg z takim sponsorem nie ma parcia na pieniądze. Tak jak wspomniał Miniu skupić się na Lameli i Lavezzim
-
A ja tam czuję, że Balotelli jeszcze wszystkich zaskoczy. To już ostatnia (tym razem na pewno) szansa i nie może jej spieprzyć.
-
Wygląda na to że Lamela zawita na Meazza. Dla mnie to o wiele lepsze rozwiązanie niż Perisić, a cena prawie taka sama. Lamela wymiatał w Romie więc i w Interze powinien. Perisić w serie a to kompletna zagadka, więc trzeba dopiąć transfer i będzie super. Powoli zaczyna się trend powrotu byłych gwiazd serie a z wysp. Jovetić, pewnie Lamela do nas, Cuadrado w Juventusie i Balo w Milanie 

-
Cuadrado w Juventusie.
Szkoda że nasi o niego nie zawalczyli. Z JoJo by pasował.
Pozdr.
Pozdr.
-
Wlosi skasowali, Anglicy sie "przejechali"...czysty biznes! Chyba ktos to zaplanowalJaszczu91 pisze: Powoli zaczyna się trend powrotu byłych gwiazd serie a z wysp.

-
- Kontakt:
Z tego co mi wiadomo to chcieli tylko ograniczają ich przepisy dotyczące ściągania graczy bez paszportu UE w trakcie jednego okienka.Odet pisze:Cuadrado w Juventusie.
-
A jakie są obecne przepisy? Bo miało być coś w stylu - jeden stranieri odchodzi, drugi może przyjść?
-
- Kontakt:
Cytuję:Don Balon pisze:A jakie są obecne przepisy? Bo miało być coś w stylu - jeden stranieri odchodzi, drugi może przyjść?
They've also made it harder for clubs to replace a sold non-European citizen with another, adding a requirement that such "replacement" signings must have been signed to a professional contract for at least three years. That makes it functionally impossible for Italian clubs to sign up-and-coming stars in South America or Africa before they get more expensive, something that clubs who have had issues developing their own young talent have done for years.
-
PSG odpuściło Coentrao na rzecz Kurzawy z Monaco i Monaco włączyło się do walki o Coentrao aby mieć następcę Kurzawy, przez co nasze szansę na jego zakontraktowanie zmalały. Mimo to jak przyjdzie Lamela i Lavezzi to będę zadowolony z końcówki mercato, chodź nie wiem czy taka zamianka Kovy i Shaqiriego za Lamele i Lavezziego to dobre posunięcie, ale czas pokażę. Mam nadzieję że Mancini wie co robi. Mówcie co chcecie, ale moim zdaniem przydałby się nam nasz Ricky Alvarez na ławkę, gdyż w pomocy po odejściu Kovy zrobiło się trochę skromnie i praktycznie nie mamy solidnych zmienników a taki Ricky zawsze starał się ciągnąć naszą grę i nie raz kreował wyśmienite sytuacje, także na rezerwę taki gracz byłby ok, ale jak Sunderland płaci za niego około 10mln to z drugiej strony taka kasa się przyda a nikt inny nam tyle za niego nie da.
-
O ile z PSG trudno byłoby konkurować o podpis Coentrao o tyle z Monaco już może się udać. Pewnie będą mieli kasę dla Realu "na teraz" za transfer, a my jak zwykle wypożyczymy ALE z Realem jesteśmy w raczej dobrych stosunkach. Perez na prezentacji Kovy powiedział coś w stylu "przychodzi z zaprzyjaźnionego klubu", więc to też jakiś argument.
Z drugiej strony zawodnicy przychodzący z Realu zazwyczaj spisują się u nas wyśmienicie, więc trzeba powalczyć o portugalczyka!
Z drugiej strony zawodnicy przychodzący z Realu zazwyczaj spisują się u nas wyśmienicie, więc trzeba powalczyć o portugalczyka!
-
- Kontakt:
http://www.sempreinter.com/2015/08/26/f ... en-monaco/BAGGIO! pisze:z Monaco już może się udać
This news was backed up by Gazzetta.it, who report that Coentrao informed the Inter leadership that he had accepted the proposal of Monaco.
-
Czyli po ptokach
No nic ... czekamy na Lamele i napastnika
Oby tym razem się udało!

-
Szkoda tego Coentrao... miałem nadzieję, że jednak uda nam się go wyrwać i zamknąć odwieczny problem lewej obrony. Coraz bardziej wątpię, czy w ogóle kogoś ściągniemy, bo czasu coraz mniej, a negocjacji coraz więcej.
Prawie pewne jest także zakończenie sagi z Perisiciem – De Bruyne ma lada moment odejść za śmieszną kwotę 80 mln i bardzo wątpliwe jest, że Wolfsburg odpali także drugiego „gwiazdora”. Mnie jednak taki tok cieszy, bo zwiększa to szanse na duet L-L. Obecnie coraz więcej problemów pojawia się przy transferze Lavezziego, bo zarówno PSG (chce 10 mln) jak i sam piłkarz (chce co najmniej 4,5 do 5 mln) stwarzają problemy – wiedzą, że w Mediolanie jest ciśnienie. Mam nadzieję, że Thohir nie schowa swoich indonezyjskich jajek i dopnie transfer nawet jeśli trzeba będzie dorzucić trochę kasy (przycisnąć pasożyty, które „zastanawiają się nad dalszą karierą”, a kasa się znajdzie).
Także ucichło trochę o Lameli, ale mam nadzieję, że to wynika z tego, że transfer jest dopięty, uwarunkowany fiaskiem Perisicia – a mam jeszcze większą nadzieję, że nasi szybciej odpuszczą i nie będą się bawić w kotka i myszkę do końca mercato. Przestrzegam jednak, że dla danego transferu mamy trochę za duży entuzjazm – Erick od dwóch lat gra w kratkę (choć osobiście jak go oglądałem to grał dziko (nieogranie), ale nieźle) i bez szału, więc dany transfer wcale nie musi okazać się rewelacją.
Dzyl przypomniał o Alvarezie i mam podobne zdanie. Osobiście zawsze go lubiłem (co nie znaczy, że uważam go za ważne ogniwo) i jak grał w rytmie to zawsze dużo wnosił do gry. Obecnie całkiem brak nam w pomocy ludzi o takiej charakterystyce.
Ciekawe jak Mancio widzi nasz skład. Zakładając transfery L-L to mamy naprawdę konkretne atuty do walki o podium. Bez nich ciężko będzie walczyć nawet o LE, bo w tym roku rywale będą mocni jak nigdy.
Forza! Do boju Ausilio!
Prawie pewne jest także zakończenie sagi z Perisiciem – De Bruyne ma lada moment odejść za śmieszną kwotę 80 mln i bardzo wątpliwe jest, że Wolfsburg odpali także drugiego „gwiazdora”. Mnie jednak taki tok cieszy, bo zwiększa to szanse na duet L-L. Obecnie coraz więcej problemów pojawia się przy transferze Lavezziego, bo zarówno PSG (chce 10 mln) jak i sam piłkarz (chce co najmniej 4,5 do 5 mln) stwarzają problemy – wiedzą, że w Mediolanie jest ciśnienie. Mam nadzieję, że Thohir nie schowa swoich indonezyjskich jajek i dopnie transfer nawet jeśli trzeba będzie dorzucić trochę kasy (przycisnąć pasożyty, które „zastanawiają się nad dalszą karierą”, a kasa się znajdzie).
Także ucichło trochę o Lameli, ale mam nadzieję, że to wynika z tego, że transfer jest dopięty, uwarunkowany fiaskiem Perisicia – a mam jeszcze większą nadzieję, że nasi szybciej odpuszczą i nie będą się bawić w kotka i myszkę do końca mercato. Przestrzegam jednak, że dla danego transferu mamy trochę za duży entuzjazm – Erick od dwóch lat gra w kratkę (choć osobiście jak go oglądałem to grał dziko (nieogranie), ale nieźle) i bez szału, więc dany transfer wcale nie musi okazać się rewelacją.
Dzyl przypomniał o Alvarezie i mam podobne zdanie. Osobiście zawsze go lubiłem (co nie znaczy, że uważam go za ważne ogniwo) i jak grał w rytmie to zawsze dużo wnosił do gry. Obecnie całkiem brak nam w pomocy ludzi o takiej charakterystyce.
Ciekawe jak Mancio widzi nasz skład. Zakładając transfery L-L to mamy naprawdę konkretne atuty do walki o podium. Bez nich ciężko będzie walczyć nawet o LE, bo w tym roku rywale będą mocni jak nigdy.
Forza! Do boju Ausilio!
-
Czyli witamy kolejny ostatni dzień dopinania transferu Perisicia i tym podobnych.
Straciliśmy już na Chorwata ponad miesiąc czasu, a do końca mercato zostały 4 dni. Ciekawe jak to wszystko się skończy.
Straciliśmy już na Chorwata ponad miesiąc czasu, a do końca mercato zostały 4 dni. Ciekawe jak to wszystko się skończy.
-
grzeją kompot na ostro
13:42 Według Gazzetta dello Sport trener Interu Roberto Mancini rozważa przedłużenie kontraktu z Yuto Nagatomo.
Pozdr.
13:42 Według Gazzetta dello Sport trener Interu Roberto Mancini rozważa przedłużenie kontraktu z Yuto Nagatomo.
Pozdr.
-
Skoro ten śmieć Perisic zaczyna pajacować i nie chce być powoływany na mecze, a przed momentem było info że Wolfsburg zaakceptował ofertę (co było do przewidzenia, po prostu wyciągnęli ile się dało od nas...) to możemy już prawie oficjalnie oswoić się z tym że tu zawita. Strasznie mnie to dobija, bo autentycznie uwierzyłem że jest szansa na Lamele.
-
Drażnią mnie takie pajace jak ty, którym tak łatwo przychodzi nazwać kogoś śmieciem, a o sytuacji jaka ma miejsce wiedzą gówno, albo tyle co przeczytają w tabloidach i na różnego rodzaju pudelkach. Chłopie w dupie byłeś i gówno widziałeś więc zluzuj porty, bo jak do nas trafi (czego akurat absolutnie nie chce) i strzeli bramkę to będziesz wyciągał kisiel z gaci garściami... Szyk i Elegancja - kibica Interu.
Informacje o Japońcu przyprawiają mnie o mdłości, Lavezzi jeżeli prawdą są domnemane chęci zarobkowe Argentyńczyka to ja go tu nie chce.
Najbardziej liczę na Lamelę, ale jak Mancini uwziął się na Chorwata, to już po ptakach. Dlatego trzymamy kciuki za Wolfsburg, tylko w nich nadzieja.
Informacje o Japońcu przyprawiają mnie o mdłości, Lavezzi jeżeli prawdą są domnemane chęci zarobkowe Argentyńczyka to ja go tu nie chce.
Najbardziej liczę na Lamelę, ale jak Mancini uwziął się na Chorwata, to już po ptakach. Dlatego trzymamy kciuki za Wolfsburg, tylko w nich nadzieja.
-
- Kontakt:
Transfer Perisicia za 20 mln € nie cieszy mnie ani odrobinę. Wolfsburg nie musiał go sprzedawać, a my musieliśmy kogoś kupić, jako, że Mancini niemiłosiernie napalił się na Chorwata, to nasi przez ponad miesiąc go kupowali (bo ciężko nazwać negocjacjami, kiedy cena od początku do końca pozostaje bez zmian). Wolfsburg mądrze to wykorzystał. W tym momencie temat Lameli jak dla mnie jest zamknięty. Szkoda. Przedłużenie kontraktu z Nagim Juto to chyba żart. Niemożliwe, by w Interze znalazł się jakiś głąb, który by parafował tą umowę...
Za parę dni zobaczymy, czy koniec mercato będzie taki samo jak rok temu, dwa lata temu, trzy lata temu, cztery lata temu... czy wydarzy się coś niespodziewanego i naszych olśni..
Za parę dni zobaczymy, czy koniec mercato będzie taki samo jak rok temu, dwa lata temu, trzy lata temu, cztery lata temu... czy wydarzy się coś niespodziewanego i naszych olśni..