Mercato

To co każdy kibic lubi...
Czarson

Re: Mercato

Post autor: Czarson »

Perisic to dokonaly transfer, sprawdzi sie u nas doskonale. Nie zawsze mozna kupic dobrego gracza za 10mln.
mathias

Post autor: mathias »

Dokładnie, w dzisiejszych czasach za gracza który rozegra 1 dobry sezon i ustrzeli z 10bramek już trzeba płacić z 30mln. Cieszcie się że bedziemy mieć takiego Perisicia i pewnie Edera, bo niektórzy w ostatnich dniach okienka dostają Kućke :D
Piter

Post autor: Piter »

Lepszego okienka nie mieliśmy od czasów Mourinho. Eder i Perisić to zdecydowany solidny poziom na włoską ligę i każdy kto psioczy na nich jest po prostu kretynem. Fajny zasób ofensywnych piłkarzy nam się stworzył, bo mamy Icardiego Palacio Joveticia Hernanesa i jeśli przyjdzie do tego Eder i Perisić oraz młody Manaj to nie odstajemy tak bardzo od judków albo stołecznej podrzędnej romy. Co prawda równamy się z takimi klubami pod względem ofensywny jak fiorentina lazio czy napoli, ale to czysto teoretyczne spekulacje i zobaczymy jak będzie wyglądać to w praktyce. :szal:
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Kondogbia na swoim profilu internetowym wita już Ivana.

Dobry ruch naszych i wreszcie koniec telenoweli. ..
darren1

Post autor: darren1 »

Mam tylko nadzieję, że po przyjściu Perisica i np. Edera przejdziemy na 433 bo wtedy mamy idealną kadrę pod tą formacje.
Fanatyczny

darren1 pisze:Mam tylko nadzieję, że po przyjściu Perisica i np. Edera przejdziemy na 433 bo wtedy mamy idealną kadrę pod tą formacje.
Więc jak miałby wyglądać napad?
Kebo

Post autor: Kebo »

dokładnie moim zdaniem przemyślane transfery na plus, czekamy na edera. napad: perisic-icardi-jojo ława palacio-manaj-eder w owodzie herna, ale to bardziej pomoc
darren1

Fanatyczny pisze:
darren1 pisze:Mam tylko nadzieję, że po przyjściu Perisica i np. Edera przejdziemy na 433 bo wtedy mamy idealną kadrę pod tą formacje.
Został opisany powyżej, może jeszcze jakaś klasyczna 9 by się przydała.
Fanatyczny

darren1 pisze:
Fanatyczny pisze:

Problem w tym że z Jojo nie jest nominalnym skrzydłowy i jak niedawno wspominał najlepiej czuje się z jednym partnerem w ataku.
Czarson

Fanatyczny pisze:
darren1 pisze:
Fanatyczny pisze:

Problem w tym że z Jojo nie jest nominalnym skrzydłowy i jak niedawno wspominał najlepiej czuje się z jednym partnerem w ataku.
No cóż musimy w takim razie grać tak jak lubi Jovetić.
Fanatyczny

Czarson pisze:
Fanatyczny pisze:
darren1 pisze:
Fanatyczny pisze:

No cóż musimy w takim razie grać tak jak lubi Jovetić.
Nie kolego. Wcześniej został napisany post że mamy idealną kadrę pod 433.
Czarson

Fanatyczny pisze: Nie kolego. Wcześniej został napisany post że mamy idealną kadrę pod 433.
Koleżko w takim razie on minął się z prawdą co nie wyklucza gry Czarnogórca na skrzydle.
Fanatyczny

Oczywiście że nie wyklucza. Ale co poniektóre osoby myślą chyba, że nominalną pozycja naszej nowej dziesiątki jest skrzydło.

Mam nadzieję, że gra system 433 znacznie poprawi obraz gry bo nie można patrzeć jak nasi klepią środkiem...
Don_Balon

Post autor: Don_Balon »

Dziś ostatni dzień... liczę na dużo!

O ile wcześniej byłem gorącym zwolennikiem pary Lamela – Lavezzi, to teraz trochę przekonuję się do pomysłu Perisić – Eder. Argentyńczycy to niezaprzeczalnie byłe duże gwiazdeczki Serie A, jednakże prawda jest taka, że od 2 lat regularnie grzeją w swoich klubach ławkę i tak naprawdę stanowią loterię. Druga dwójka natomiast to gracze grający co tydzień, będący w świetnej formie (Perisić zaliczył świetny start w lidze, a Eder ładuje brameczki aż strach), zatem łatwiej będzie im wprowadzić nową jakość w grze Nerazzurich.

Mam nadzieję na szybką sprzedaż Yuto (4 mln), Schelotto (0-2 mln), Taidera (4 mln) i Andreolliego (3 mln). Warunkowo fajna byłaby sprzedaż Danilo (jeśli jest pomysł na nowego obrońce, 6-8 mln), Rano (dla mnie bezwarunkowo, a nawet koniecznie!, dla innych niekoniecznie..., 12 mln) i Herniego (ploty o Juve za 12 mln). Dałoby to nam od 10 do nawet 40 mln, co pokryłoby dotychczasowe wydatki (nie wiem jaki tak naprawdę jest nasz bilans transferowy – w zależności od sporządzających jesteśmy albo 16 mln na plusie, albo 10 na minusie …). Oczywiście to scenariusz mega optymistyczny i prawda jest taka, że nie ma co liczyć na sensowny zarobek, jednak bardzo duuużo da nam pozbycie się pierwszej czwórki pasożytów (tu oczywisty wyjątek w osobie Andreolliego, który spokojnie mógłby pełnić rolę 4 środkowego). Tak czy siak obecne mercato jest wyjątkowe – pozbyliśmy się gigantycznej ilości szrotu, nie sprowadzając innego (MM jeszcze odpali). Szkoda, że nie da się kopnąć jeszcze Vidica i Dodo, ale to w przyszłości :).

Co do transferów „do”, to tak naprawdę wszystko zależy od pomysłu taktycznego Mancio. Jak zagramy skrzydłami to potrzebny jest nam drugi skrzydłowy, bo Jojo chyba prędzej postawiony byłby jako „10” (w 4-2-3-1) niż skrzydłowy (choć tu nadałby się lepiej, pełniąc funkcję jak Eto'o). Jeśli sprzedamy Danilo (i Rano!) to koniecznie trzeba kogoś ściągnąć na bok obrony. Jak pokazują ostatnie mecz brak nam też kogoś w środku – poza pierwszym sztychem nie ma nikogo sensownego. Może być nawet Melo, ale żeby był opcją.

Chciałbym Edera i dwójkę w Galaty (Talles i Melo). „Włoch” ograny w Calcio, grający solidną piłkę i bardzo dobrze uzupełniłby nam skład. Melo dodałby charakteru, pomagając niekiedy zakrwawić środek pola, a Talles jest ostatnią opcją na lewą, gdyż inni rozsprzedani.

Ausilio, działaj!
Don_Balon

Post autor: Don_Balon »

a tym czasem Lamela na wypożyczenie do OM...
mathias

Post autor: mathias »

Ostatni dzień mercato a u nas nadal są tacy wirtuozi jak Nagatomo, Schelotto, Taider (on w sumie mógłby zostać), Dodo, Vidić. Mam nadzieję że uda nam się pozyskać Edera, bo bez niego nie będziemy mieć ławki w ataku a i sam Eder wniósł by dużo do naszej gry
darren1

Fanatyczny pisze:
darren1 pisze:
Fanatyczny pisze:

Juan Mata mówił, że najlepiej się czuje na dziesiątce, a swój najlepszy sezon w karierze rozegrał na skrzydle. Moim zdaniem ustawienie 433 w którym Jovetić będzie grał fałszywego skrzydłowego da nam więcej korzyści niż 4312 z Czarnogórcem na dziesiątce.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Nie liczyłbym dzisiaj na zbyt wiele. Jakoś nie widzę Sampdorii sprzedającej Edera, który w 2. kolejkach strzelił 4 gole.

Ciekawe czy Juve rzeczywiście sięgnie po Hernanesa.
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Błaszczykowski w Fiorentinie. Ciekawy transfer. Szkoda, że nasi - usilnie poszukujący skrzydłowego nie zastanowili się nad Kubą. Z jednej strony w ostatnich latach szklanka, z drugiej ambitny i waleczny zawodnik. Takich nam teraz brakuje.

Fajnie, że coraz więcej Polaków możemy oglądać w Serie A. Może doczekamy się kiedyś Polaka w Interze.
mio85

Post autor: mio85 »

Don Balon pisze:a tym czasem Lamela na wypożyczenie do OM...
to pokazuje indolencje naszego zarzadu i dowodzi, ze nie trzeba byc katarczykiem by sprowadzac pilkarzy z najwyzszej polki, wystarczy tylko miec kompetentnych dzialaczy, ktorzy umieja rozmawiac z zawodnikami

co do Perisicia, w porownaniu 1:1 z Shaqirim, to Szwajacar zjada Chorwata na sniadanie, ale nie zawsze pilkarz z talentem potrafi sie u nas odnalezc i przyklad Xherdana jest dobitny. Mam nadzieje, ze bedzie pracowal dla druzyny i punktowal w statystykach. Fajerwerkow nie ma co oczekiwac. Chcialbym, zeby odegral podobna role, jak Pandev w sezonie 09-10. Nie jest on tezdemonem szybkosci co w obecnej konfiguracji jescze bardziej zwolni dynamike naszych atakow.
miniu86

Byłbym bardzo ostrożny w ocenianiu Shaqiriego. Tak na prawdę nie wiadomo czy Leo Messi odnalazłby się w Interze z ostatnich 4 lat.
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

mio85 pisze:
Don Balon pisze:a tym czasem Lamela na wypożyczenie do OM...
to pokazuje indolencje naszego zarzadu i dowodzi, ze nie trzeba byc katarczykiem by sprowadzac pilkarzy z najwyzszej polki, wystarczy tylko miec kompetentnych dzialaczy, ktorzy umieja rozmawiac z zawodnikami

co do Perisicia, w porownaniu 1:1 z Shaqirim, to Szwajacar zjada Chorwata na sniadanie, ale nie zawsze pilkarz z talentem potrafi sie u nas odnalezc i przyklad Xherdana jest dobitny. Mam nadzieje, ze bedzie pracowal dla druzyny i punktowal w statystykach. Fajerwerkow nie ma co oczekiwac. Chcialbym, zeby odegral podobna role, jak Pandev w sezonie 09-10. Nie jest on tezdemonem szybkosci co w obecnej konfiguracji jescze bardziej zwolni dynamike naszych atakow.
Widocznie nasz zarząd uznał, że nie jest to typ piłkarza, którego nam teraz potrzeba. W Anglii Lamela jakoś nie błyszczał. W sytuacji kiedy sprowadzamy dwóch środkowych obrońców, którzy sprawiają wrażenie, że w końcu nie będziemy drżeć przy każdej akcji przeciwnika i wyprowadzeniu piłki spod własnej bramki, pomocnika, który w pierwszym meczu trafia do jedenastki kolejki i napastnika strzelającego 3 bramki w 2 kolejkach ligowych nie narzekałbym na zarząd, bo to okienko wydaje się być naprawdę udane. Przypominam, że transfer to nie tylko kwota odstępnego ale również pensja, a przy naszej licznej kadrze nie ma co sobie dokładać zbędnej gęby do wyżywienia.

Z ciekawości, jakich statystyk oczekujesz od Perisicia w takim razie? 3 gole, 6 asyst jak Pandev w 09/10?
Yascarr

Post autor: Yascarr »

eKubaL pisze:Z ciekawości, jakich statystyk oczekujesz od Perisicia w takim razie? 3 gole, 6 asyst jak Pandev w 09/10?
To taki zły wynik? Był u nas od stycznia i wg mnie spisał się bardzo dobrze. Nie wiem jak będzie z Chorwatem, ale mam nadzieje że jest jeszcze szansa na to że Eder będzie grał zamiast niego.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Ciężko by było, żeby Pandev miał wtedy masę goli i asyst, jak prawie wszystkie zgarniali Milito, Sneijder i Eto'o w szczycie formy. Pandev był raczej takim wspomagaczem tego tercetu i solidnym robotnikiem pracującym w ich cieniu, wywiązywał się z tego świetnie, stwarzał bazę do goli i asyst innych. Stąd został dobrze zapamiętany (z tego okresu) mimo niezbyt imponujących statystyk. Inne czasy w ogóle, bez sensu te porównania.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Dzieje się w tych ostatnich godzinach. Jeśli sprzedamy Hernanesa za 11 mln to będzie ok. W zamian za niego Ljajic i wygląda na to ze przechodzimy na 4-3-3. Mancini ściąga Melo, do którego nie jestem przekonany, ale skoro trener go chce to ok. Mancio ma wszystko czego chciał w mercato i teraz trzeba tylko wymagać wyników :)
mio85

Post autor: mio85 »

No na ta godzine jest juz lepiej, ale co z rozgrywajacym? Jovetic? I don`t think so. Cos czuje, ze bedziemy zalowac tego Hernanesa, pomijajac juz fakt, ze wzmacniamy glownego wroga.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Totalna rewolucja w tym Mercato ! tego się nie spodziewałem. Pozbyliśmy się dużej ilości szrotu typu Kuzma,Obi,Taider,Krhin itd, dobrych ale chyba z brakiem możliwości rozwoju u nas Kovacicia i Shaqiriego i dołączyło do nas 10 (!) zawodników. Miranda, Murillo , Montoya, Tellas, Kondogbia, Melo, Perisić, Jovetić, Ljlalić, Biabiany. Teraz nie ma innej opccji jak granie 4-3-3 w ataku Jojo-Icardi-Perisic i na zmianę mamy Ljalicia, Palacio, Manaja, Biabianyego ( chociaż nie wiem co z tym ostatnim, chyba jeszcze nie jest gotów aby grać ? )
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Na pewno całościowo mercato najlepsze od lat i co ciekawe bilans finansowy na znacznym plusie. Szkoda, że nie udało się z Ederem, bo od jakiegoś czasu jest na prawdę w gazie, ale jak słusznie zauważył miniu, piękną bramką z Napoli i świetnym występem paradoksalnie przekreślił swoją szansę na wpisanie do CV jakiegoś wielkiego klubu. Za rok będzie miał 31 lat i chyba nie znajdzie się już chętny na podjęcie ryzyka.
Fanatyczny

Prucz Serba pozyskalismy Melo w ostatnich minutach.
miniu86

Bardzo możliwe, że gdyby Eder nie wystrzelił z formą w pierwszych 2 kolejkach to teraz byłby już piłkarzem Interu :)

Koniec mercato. Na podsumowanie przyjdzie czas. Kogo tak na prawdę pozyskaliśmy okaże się na koniec sezonu :)

Na chwilę obecną rzuca się w oczy pozbycie się ofensywnych pomocników jak Hernanes i Kovacic i zakontraktowanie napastników plus def pomocnika. Wszystko zatem wskazuje na 4-3-3 w wykonaniu Interu 2015/16.
ODPOWIEDZ