Wannabe pisze:Czy ktoś tutaj w ogóle słyszał o tym Callerim zanim pojawiły się plotki, że ma do nas trafić? Co to za zawodnik? Może jestem jakimś futbolowym ignorantem, ale osobiście przed tą sagą nie miałem pojęcia o jego istnieniu. I te 14 mln...
+1
gościu jakoś nie strzela seryjnie w tej Argentynie, możliwe że by odpalił, ale płakać nie ma co chyba po nim.
Adriano_forever pisze:Ci co grają w gry piłkarskie na pewno o nim słyszeli
Orzeu nie strzela seryjnie? Gra na skrzydle i na 28 występów w lidze 10 bramek 7 asyst a na środku ataku gra tam przecież kosmita Tevez.
no tak ale tylko w tym sezonie, w poprzednich statystyki miał dużo gorsze. Cerci też wymiatał 1 sezon i to w Serie A... a gdzie jest teraz kazdy widzi. Ruben Botta też z podobnymi statystykami do nas przychodził (10 bramek w lidze arg + 5 czy 6 asyst), a jak bardzo zawojował Serie A każdy widzi. Nie wiem czy aktualnie nie powinniśmy funduszy skupić bardziej na kimś kto realnie na chwilę obecną nie podniesie poziomu zespołu.
Orzeu ma racje jeśli chodzi o sprowadzanie sprawdzonych już graczy, którzy z miejsca powinni podnieść nasz poziom, aczkolwiek wydaje mi się, że lepszym ruchem mimo wszystko byłoby nie przedłużanie umowy z Palacio, a w jego miejsce zakupienie Calleriego, mimo iż zdecydowanie farta do transferów z ligi argentyńskiej nie mamy
Czy ja wiem, sprawdzonymi zawodnikami mieli być Palacio i Shaqiri którzy formalnie byli piłkarzami z topu. Także nie wiem kto ma być tym sprawdzonym grajkiem w takim razie.
Adriano_forever pisze:Czy ja wiem, sprawdzonymi zawodnikami mieli być Palacio i Shaqiri którzy formalnie byli piłkarzami z topu. Także nie wiem kto ma być tym sprawdzonym grajkiem w takim razie.
Akurat Palacjusz dał nam całkiem sporo przez swoje pierwsze dwa sezony, na pewno więcej niż się od niego oczekiwało
haha grunt, że się poprawiłeś, bo Podolski faktycznie był totalnym niewypałem jeśli chodzi o Shaqiriego to ja osobiście żałuje, że już po pół roku się go pozbyliśmy, bo wolałbym jego jak Perisicia Według mnie powinniśmy się skupić teraz na graczach z naszej ligi, bo jest i kilku, którzy mogliby być dobrymi wzmocnieniami jak Soriano, Berardi, Vrsalijko czy Eder i wszyscy według mnie są w naszym zasięgu może poza Berardim, za którego pewnie trzeba wyłożyć sporą gotówkę
Tak więc transfer Edera wydaje się pewny. Mnie ciekawi czy dorzucą do tego Soriano lub Banege czy też na tym się skończy.
Eder jest, jakby nie patrzeć, wyróżniającym się zawodnikiem w Serie A. Mógłby grać z Icardim w systemie z 2 napastników, ale i też bardziej z boku jak to robi w Genui.
Nie wiem tylko na ile jest to w stanie poprawić naszą moc w ataku jeśli nie wzmocnimy drugiej linii.
Eder ... bardzo dobry ziomek, na realiach Serie A jeden z lepszych. Jednak czy my aż tak potrzebujemy kolejnej „11” ? Mamy już Jojo i Ljaicia, teraz doskoczy do nas kolejny tego samego typu gracz. Nie będę tu kombinował, że „Eder może grać na 10 / skrzydle” - Eder jest środkowym napastnikiem i tam spisuje się najlepiej. Pytanie, co to oznacza dla naszej taktyki?
Na początku sezonu mieliśmy świetnie złożony zespół pod 4-3-1-2. W taki ustawieniu mieliśmy naprawdę ciekawą koncepcję i początkowo dawaliśmy radę. Zmiana na 4-3-3 trochę nas odsłoniła, a przede wszystkich podkreśliła brak skrzydeł.
Perisić nie przekonuje (a to chyba zwłaszcza dla niego zrobiono tą zmianę),
Biabiany to jednak nie ktoś kto może odmienić naszą grę (stara się, fajnie, no ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy).
Jojo nie przekonuje – gra chaotycznie, pod siebie i chimerycznie (czasem błyśnie) i mega przewidywalnie (tylko proste zejście do środka). Grając w środku traci masę piłek, a na skrzydle odcina się od gry.
Ljajic – go lubię, jest kotem. Bardzo podobał mi się na 10, bo na skrzydle jest stłamszony. Brak mu jednak ludzi do gry, a przede wszystkim nikt poza Icardim nie gra „na jego falach” - bardzo często dostaje piłki za późno, nie do nogi itp.
Icardi – tu padają gromy, jednak prawda jest taka, że to nasz jedyny kanonier. Strzela z pół okazji, no a że tych okazji nie ma za wiele … cóż wszyscy na tym tracą.
Mimo ich tragicznych bilansów uważam, że choroba nie jest w obronie, czy ataku – a w pomocy. To tu mamy solidnego Medela, „króla asyst” Melo i bezbarwnych Brozo i Kondo. 3 pozycje, 4 graczy, nie wiem jak Mancio wyobraża sobie grę przez najbliższe pól roku... Przydaliby się ktoś jak … Guarin w formie. Ktoś kto pociągnie grę do przodu, zrobi różnice, ale także ktoś w stylu starego Cuchu, czy Motty – dyrektorów, kontrolujących tempo gry, sposób rozprowadzania jej po boisku.
Poza tym … fajnie, że Piere czyści – tyle szrotu co poleciało to coś naprawdę extra! Tak robić dalej, a po wyczyszczeniu szrotu wymieniać miernoty.
A tak poza tym uważam, że Yuto należy wypier.!
Ustalmy jedno - Indor to prezydent prowincjonalny, bez rozmachu, kunktator. Owszem pozbędziemy się szrotu (wow), ale jak facet nie zmieni podejścia (ffp prawie wszyscy traktują tak, jak przeciwnicy traktują Nagatomo na boisku) to nic z tego wielkiego nie będzie, ot taka drużynka na górną połówkę tabeli, od czasu do czasu walcząca o LM.
Nie mam czasu ostatnio zbyt dokładnie śledzić mercato, ale mając realne szanse (tak, realne) na 3 miejsce nie wzmocnić drużyny? Nie tędy droga Indorze z Indonezji.
Damiano pisze:Mam nadzieje , ze w tym okienku wypozyczymy Gnoukuriego bo chlop ma potencjal i nie moze kolejne ppol roku siedziec na'lawce
Moim zdaniem powinien zostać skoro sprzedaliśmy Guarina i nie sprowadzimy żadnego pomocnika. Mam nadzieję, że Gnou dostanie więcej szans.
dla nas każdy kolejny mecz to gra o życie,więc Gnou szansy nie dostanie...co do mercato to Eder teraz,Soriano i Banega(ponoć za 5 mln Sevilla puściłaby go teraz) na lato to bardzo dobre ruchy
Ciekawa historia z tym Banegą. Podejrzewam, że po 2 miesiącach Mancio będzie go już nienawidził pełną parą. Będzie bijatyka w szatni i potem kary finansowe. W styczniu go oddamy za darmo
A tym czasem swoją karierę sportową postanowił zakończyć ... Nemanja Vidić!
Kurcze blaszka gość idealnie rozegrał swoje rozdanie finansowe - nie grał od roku, kasę brał, a na koniec wziął gigantyczną odprawę. Na emeryturkę w sam raz! A my biedni za to płacimy...
Poza tym, coraz głośniej mówi się o sprzedaży Santona
Nawet tego nie komentuję. Mamy Santona i Tellesa - dwóch zawodników, którzy nawet chodząc po boisku zjadają obecnych wybrańców - Danilo D'Ambrosio i Nagatomo. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego trener gra takimi bezmózgami bez żadnego podania, zamiast postawić na Santona i Tellesa.
AlwaysRemember pisze:Nawet tego nie komentuję. Mamy Santona i Tellesa - dwóch zawodników, którzy nawet chodząc po boisku zjadają obecnych wybrańców - Danilo D'Ambrosio i Nagatomo. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego trener gra takimi bezmózgami bez żadnego podania, zamiast postawić na Santona i Tellesa.
Dla mnie nasze boki obrony to porażka. Nagatomo bez komentarza, dd'ambrosio przecietniak ktory obniżyl loty,santon musi byc bez formy skoro przyspawal sie do lawki. najbardziej dziwia mnie zachwyty nad Tellesem zgoda ze przerasta dodo czy lamagatomo , ale dla mnie to totalny jezdziec bez glowy slaby w defensywie i z masa niecelnych podan. Mimo wszystko gdybym byl trenerem ustawil bym boki santon jesus
AlwaysRemember pisze:Nawet tego nie komentuję. Mamy Santona i Tellesa - dwóch zawodników, którzy nawet chodząc po boisku zjadają obecnych wybrańców - Danilo D'Ambrosio i Nagatomo. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego trener gra takimi bezmózgami bez żadnego podania, zamiast postawić na Santona i Tellesa.
Jak dla mnie my dalej boków obrony nie mamy, Telles jest irytujący w ataku i niechlujny w obronie, nie wiem dlaczego wszyscy go uważają za zbawiciela lewej strony. Santon, jeśli chcemy być w TOP3 i potem grać w LM, nadaje się tylko na ławkę. Najlepiej na boku obrony prezentował się JJ, ale tylko jako obrońca, w ataku zero. D'Ambrosio to już chyba bardziej się na środkowego nadaje tak jak zagrał w PW
Boki to dno, jak dla mnie to Santon i Telles powinni być rezerwowymi, a jeśli chcemy się naprawdę liczyć trzeba ogarnąć te pozycje bo są mega ważne w dzisiejszym futbolu, ale to oczywiście nie nastąpi
Montoya ponoć już w Betisie więc na bokach zostajemy z czwórką Telles, Nagatomo, Santon, D'Ambrosio. Dla mnie to też nie są boki na europejskim poziomie, ale jeśli miałbym wybierać to stawiałbym na lewej ne Tellesa a na prawej na Santona. Nie wiem dlaczego Mancini upiera się cały czas przy tym kitajcu... Jednak boki obrony są teraz mniejszym problemem niż środek, gdzie zostaliśmy z trójką zawodników. Przydało by się to uzupełnić jakimś stoperem. To powinien być cel na ostatnie godziny mercato. Kasy trochę mamy bo Eder tylko wypożyczony ale sprzedany Guarin no i z listy płac też spadły grube miliony w postaci Vidicia, Guaro i Ranocchii.
W obecnym kształcie kadry Mancini powinien przejść do ustawienia 4-2-3-1. Liczę że zobaczę wreszcie cofniętego Joveticia na fałszywej 10, na szpicy Icardi i po bokach Ljalić i Eder. Może nasza ofensywa coś ruszy do przodu.
Banega i Soriano prawdopodobnie przyjdą w lato - szkoda, myślałem że jakiś pomocnik za Guarina przyjdzie. Trochę słabo pomoc wygląda, dwóch defensywnych przecinaków - Melo, Medel i dwie niewiadome - Kondo i Brozo. Dziwnie nasza kadra wygląda, bo tak na prawdę nie mamy zawodników pod żadną formacje. Do 4-2-3-1 brakuje drugiego skrzydłowego, bo ani Ljajic ani Jojo nim nie jest, a nasza pomoc(Kondo-Medel-Brozo) w formacji z 3pomocników za dobrze nie wygląda jeśli chodzi o ofensywe. Icardi to 9, Perisić skrzydłowy, Jojo 9/10/cofnięty napastnik, Ljajić 10/skrzydło i Eder cofnięty napastnik. Zobaczymy jak to Mancini poukłada i czy mu to wyjdzie.
Nen pisze:Najważniejsze, że pozbyliśmy się nieco szrotu, a nie ściągnęliśmy nowego.
A czasem szrot w postaci Dodo i Rano nie wróci do nas w czerwcu? Nie znam szczegółów transakcji, ale pisało się o wypożyczeniach nie wspominając nic o konieczności wykupu ...
Nen pisze:Najważniejsze, że pozbyliśmy się nieco szrotu, a nie ściągnęliśmy nowego.
A czasem szrot w postaci Dodo i Rano nie wróci do nas w czerwcu? Nie znam szczegółów transakcji, ale pisało się o wypożyczeniach nie wspominając nic o konieczności wykupu ...