"nie masz racji, bo nie" - najlepsza riposta

Pozdro

No to pokaż mi partię z takim programem, w którym krok po kroku zamierzają opisywać jakie rozporzadzenia będą "przepychać" i w jaki sposób będą to robić. Może na początku zacznij od Wiosny.Piekarz pisze: ↑21 maja 2019, 17:53 Poza spotami nic nie ma? To dla mnie bardziej reklamówki niż jakieś w miarę poważne zapoznanie potencjalnego wyborcy z programem. Obejrzałem ten Brauna wrzucony przez Odeta, no to gość tylko w sumie podkreślił kierunek ideologiczny partii, ale zero konkretów jakie projekty zamierzają w tym europarlamencie przepychać.
Skoro subiektywny to nie będę nawet tego brał pod uwage, chociaż skoro według Ciebie Braun jest w innym wymiarze czasoprzestrzennym, a Robercik aka "gdy boli mnie pupa to znaczy że było dobrze*", nie jest to nawet chyba nie mamy szans znaleźć nici porozumienia co do tego akapitu.
Mój "Liroy - no kurwa Liroy" kontra Twój Robercik idący po zużytych pieluchach i mówiący, że w jego przypadku boląca pupa to znak, że było dobrze... No cóżPiekarz pisze: ↑21 maja 2019, 17:53 albo trochę groteskowi w kontekście politycznym z różnych powodów (Liroy - no kurwa Liroy, Jakubiak - znany mi dobrze z branży piwowarskiej mitoman i megaloman).
Mówi to były długoletni miłośnik Korwina. Drugi natomiast, już obiektywny, to fakt, że parę z tych osób w zestawieniu ze sobą wygląda "trochę" niespójnie, najbardziej chyba bardziej rozwiązły niż przeciętny reprezentant LGBT Korwin i Kaja Godek albo total-wolnorynkowcy i narodowcy chcący rządzić gospodarką żelazną ręką państwa.

wysoko musisz mnie cenić, skoro pytasz mnie o takie rzeczy, ale muszę cię zmartwić bo nie należę do partii i ci nie odpowiem, poza tym zastanów się czy wrak tupolewa ma jakieś znaczenie w polskiej polityce, a jeśli nie to zamilcz
No, ale Piter, pis przecież obiecywał, że go ściągnie do Polski. Obiecywał też rozliczenie platformersów za afery, i co? Nie dziwi Cię to, że nic z tym nie robi? Że tylko kopią się po kostkach dla efektu, że "coś się dzieje"? No Piter, na profilowym wyglądasz na w miarę inteligentnego więc rusz głową i pomyśl, dlaczego pis tyle obiecywał i nic z tym nie robi?
PiS wywiązuje się ze swoich kluczowych obietnic, a ty sapiesz o wraku tupolewazoniek pisze: ↑21 maja 2019, 19:01No, ale Piter, pis przecież obiecywał, że go ściągnie do Polski. Obiecywał też rozliczenie platformersów za afery, i co? Nie dziwi Cię to, że nic z tym nie robi? Że tylko kopią się po kostkach dla efektu, że "coś się dzieje"? No Piter, na profilowym wyglądasz na w miarę inteligentnego więc rusz głową i pomyśl, dlaczego pis tyle obiecywał i nic z tym nie robi?
Czyli z których
 ? Z tych o nie przyjmowaniu uchodźców?
? Z tych o nie przyjmowaniu uchodźców? 
To jak myślisz dlaczego przed wyborami PiS wyliczał platfusom wszystkie afery, Amber Gold pod nosem samego Donalda, o Komorowskim nawet książka powstała, później reprywatyzacje Gronkiewicz-Waltz itd. i PiS mając do dyspozycji "swoje" sądy i prokuraturę, mając wszelkie niezbędne instrumenty władzy, mogąc łamać konstytucję (:P) nie posłał żadnego z tych sprzedawczyków za kratki? Nie mogą tego zrobić? Czy nie chcą?

W programie Wiosny jest mnóstwo konkretnych projektów, jakie chcą wdrożyć albo poprzeć. Paszport europejski, bezpłatne pociągi w lecie dla osób poniżej 26. roku życia, Zielony Pakt, przesuwanie dotacji z rządu na samorządy i tak dalej i tak dalej. Szczerze mówiąc jest tego aż za dużo i nie wszystko mi się podoba, ale brak konkretów? Kurde, może tego po prostu nie znalazłeś, bo jakby nie oceniać tych pomysłów to jest ich sporo i są dość mocno skonkretyzowane jak na etap przedwyborczy.zoniek pisze: ↑21 maja 2019, 18:40 No to pokaż mi partię z takim programem, w którym krok po kroku zamierzają opisywać jakie rozporzadzenia będą "przepychać" i w jaki sposób będą to robić. Może na początku zacznij od Wiosny.
(PS. Tak, czytałem ich program na stronie, ale oprócz populistycznych idei, nie ma tam żadnych konkretów, nic nie ma o żadnym "przepychaniu", których tak Ci brakowało w Konfederacji)
W takich "reklamówkach" jak to nazwałeś mają się zawierać słowa klucze, wyznaczać główną drogę i nurt jakim będą podążać członkowie Konfederacji. Mówią o własności, wierze, tradycji, utrzymaniu państw narodowych więc dla mnie sprawa jest jasna - nikt nam nie ma prawa mówić co mamy robić we własnym kraju, nikt nam nie będzie mówił ile zboża i komu możemy sprzedać, nikt nam nie będzie zakazywał wyrażania wiary chrześcijańskiej, nikt nam nie będzie nakazywał porzucenia naszych wartości, tradycji na rzecz zachodniego "postępu", w którym dwa geje adoptują dziecko, albo dwie lesbijki karmiąc hormonami chłopca zrobiły sobie z niego córeczkę, nikt nam nie będzie kazał zrzekać się przynależności do narodu Polskiego na rzecz jakiegoś bliżej nieokreślonego motłochu wymieszanego z afryką i bliskim wschodem. Nie ma niczego wyżej od Narodu Polskiego, żadna unia, żaden traktat nie powinien stać wyżej od interesu narodowego.
Piter tak na chwilę ochłonąłem i przeczytałem jeszcze raz ten komentarz... I wiesz co?
Kolego, ale w jej programie nigdzie nie widzę jak oni chcą go wprowadzić.Piekarz pisze: ↑21 maja 2019, 19:32
W programie Wiosny jest mnóstwo konkretnych projektów, jakie chcą wdrożyć albo poprzeć. Paszport europejski, bezpłatne pociągi w lecie dla osób poniżej 26. roku życia, Zielony Pakt, przesuwanie dotacji z rządu na samorządy i tak dalej i tak dalej. Szczerze mówiąc jest tego aż za dużo i nie wszystko mi się podoba, ale brak konkretów? Kurde, może tego po prostu nie znalazłeś, bo jakby nie oceniać tych pomysłów to jest ich sporo i są dość mocno skonkretyzowane jak na etap przedwyborczy.
Z Twojego streszczenia programu Konfederacji zrozumiałem, że dzięki niej "nikt nam nie będzie nic kazał" - tylko jak konkretnie Konfederacja zamierza cofnąć podpisanie przez Polskę traktatu lizbońskiego? : ) Dla mnie to się nadaje raczej na działanie wewnątrz państwa, staranie o jakieś referendum w sprawie wyjścia z UE. A co dokładnie w parlamencie europejskim mają do roboty osoby, które nie chcą żeby ten parlament istniał, to dalej nie wiem (a zupełnie szczerze i bez ironii chciałbym się dowiedzieć, jak oni wyobrażają sobie swoją pracę w tej instytucji).
Mówiąc o odmiennym wymiarze czasoprzestrzennym nie miałem na myśli preferencji seksualnych kandydatów, które mnie szczerze mówiąc w zdecydowanym przeciwieństwie do Ciebie kompletnie nie interesują, a o zamiłowaniu do teorii spiskowych, ekscentrycznym vulgo swobodnym podejściu do praw ekonomii, zabranianiu zgwałconym kobietom aborcji albo pragnienia penalizacji homoseksualizmu. Nie jestem fanem Biedronia jako osoby prywatnej, w ogóle nie jestem jego fanem, ale nie jest ekstremistą ani politycznym dziwakiem.
No po prostu hiperultrakatolicy stawiający kwestie obyczajowe na piedestale i facet zdradzający żonę lekką ręką i przyznający się do tego z uśmiechem mocno ze sobą kontrastują, no nie zgodzisz się?
Jak się wykluczają wolnorynkowcy i narodowcy to przecież napisałem, ale mogę oczywiście powtórzyć: wolnorynkowcy chcą (o dziwo) wolnego rynku, narodowcy chcą ścisłej regulacji i kierowania rynkiem przez państwo. Nie wyklucza Ci się to, nic a nic?
1 - no a jak mają je wprowadzać? Będą zgłaszać projekty tych aktów prawnych i starać się do nich przekonać innych parlamentarzystów a następnie za nimi głosować, o ile przejdą do głosowania.zoniek pisze: ↑21 maja 2019, 19:48 Kolego, ale w jej programie nigdzie nie widzę jak oni chcą go wprowadzić.
Konfederacja nie chce wyjścia z UE. Unia jest zupełnie inną unią niż gdy do niej wchodziliśmy. Trzeba renegocjować traktaty, a szkodliwe dla interesu Polski pakiety wypowiedzieć.
Co do preferencji seksualnych - też mnie one nie obchodzą, ale jeżeli mówisz o Braunie, człowieku o tak wielkie wiedzy historycznej, geopolitycznej, że jest nienormalny, a sam popierasz Biedronka, który łaził po gównach i publicznie przyznał, że boląca pupa w jego przypadku to znak że było dobrze to mamy tak odmienne pojęcie "normalności" że aż mnie to przeraża.

Widać procentuje doświadczenie Korwina, który obiecał pięć lat temu zniszczyć UE od środka, a okazało się że woli jednak spać na posiedzeniach.
 Widać procentuje doświadczenie Korwina, który obiecał pięć lat temu zniszczyć UE od środka, a okazało się że woli jednak spać na posiedzeniach.Trudno się nie zgodzić, w końcu obie partie mają swoje korzenie w Unii Wolności i w pewnym sensie są po jednych pieniądzach. Zdecydowanie jednak największym rakiem i zagrożeniem dla Polski jest powrót do władzy PO. Nie można do tego dopuścić. Moje odczucia względem PO mogą się równać tylko temu co czuje do pana Lecha Wałęsy i do tego co zrobił . Ten człowiek zabrał szanse Polsce na NORMALNOŚĆ , a wszystko to w imię swoich żałośnie małych interesów , bo kiedyś, lata temu, coś tam było na rzeczy z SB. Dzisiaj w nagrodę opływa w luksusy na basenach i plażach Miami a ludzie którzy walczyli o wolność umierają po cichu w biedzie.... Szczerze gardzę zdobywcą Nagrody Nobla gdyż cały ten rak który toczy obecnie Polskę jest w ogromnym procencie skutkiem jego słynnej decyzji i nocnej zmiany. Polska swoja szanse straciła. Teraz tylko rak PO- PiS, warto jednak wybrać mniejsze zło moim zdaniem, bo czystko technicznie nasz wybór sprowadza się tylko i wyłącznie do tego .
amenKredence pisze: ↑22 maja 2019, 09:15Trudno się nie zgodzić, w końcu obie partie mają swoje korzenie w Unii Wolności i w pewnym sensie są po jednych pieniądzach. Zdecydowanie jednak największym rakiem i zagrożeniem dla Polski jest powrót do władzy PO. Nie można do tego dopuścić. Moje odczucia względem PO mogą się równać tylko temu co czuje do pana Lecha Wałęsy i do tego co zrobił . Ten człowiek zabrał szanse Polsce na NORMALNOŚĆ , a wszystko to w imię swoich żałośnie małych interesów , bo kiedyś, lata temu, coś tam było na rzeczy z SB. Dzisiaj w nagrodę opływa w luksusy na basenach i plażach Miami a ludzie którzy walczyli o wolność umierają po cichu w biedzie.... Szczerze gardzę zdobywcą Nagrody Nobla gdyż cały ten rak który toczy obecnie Polskę jest w ogromnym procencie skutkiem jego słynnej decyzji i nocnej zmiany. Polska swoja szanse straciła. Teraz tylko rak PO- PiS, warto jednak wybrać mniejsze zło moim zdaniem, bo czystko technicznie nasz wybór sprowadza się tylko i wyłącznie do tego .
Jeszcze słowo ode mnie.
Powiedziało tak kilka milionów polakow i zagłosowało na mniejsze zło.